Verdin

Ainoa amerikkalainen amerikkalainen jäsen penduline tit perhe, verdin on kaukainen serkku tutumpia chickadees. Vaikka sen väri ja merkinnät eivät koskaan ole virheellisiä chickadee, tämä pieni, aktiivinen lintu on paljon samaa käyttäytymistä ja on aina mielenkiintoista katsella.

Yleinen nimi: Verdin
Tieteellinen nimi: Auriparus flaviceps
Tieteellinen perhe: Remizidae

Ulkonäkö ja tunnistetiedot

Aikuiset vihreät ovat helposti tunnistettavissa värikkäillä kasvoillaan, mutta nuoret linnut voivat olla turhauttavaa.

Tunnistamalla tämän lajin keskeiset piirteet, linnuttajat voivat kuitenkin välttää liikaa sekaannusta, kun verdins lentävät.

  • Laskuttaa: Lyhyt, suora, ter√§v√§, musta, mutta kevyempi nuorisolintuissa
  • Koko: 4,5 tuumaa pitk√§ 7 tuuman siivekkeet, pitk√§t h√§nn√§t, hoikka runko, py√∂re√§ p√§√§ntie
  • v√§rit: Keltainen, harmaa, valkoinen, kastanja, musta, harmaa-ruskea
  • merkinn√§t: Sukupuolit ovat samanlaiset, vaikka naaraat ovat yleens√§ typer√§mpi√§ kuin miehet, mutta samat v√§rit ja merkinn√§t. P√§√§, kasvot ja kurkku ovat kirkkaan keltaisia, vaikka keltaisen kaltevuus voi vaihdella, varsinkin kun h√∂yhenet kuluvat. Tummat silm√§t ja harmaa-musta lores erottuvat huomattavasti, antavat t√§m√§n linnun tiet√§v√§n ilmeisen. Nappi ja selk√§ ovat harmaita, ja siivet ja h√§nt√§ ovat hieman tummemmat harmaat tai harmaat ruskeat. Sile√§t alaosat ovat kirkkaampia harmahtava valkoisia. Olkap√§√§ll√§ on pieni kastanjapalakka, mutta se ei v√§ltt√§m√§tt√§ aina ole n√§kyviss√§ riippuen linnun asennosta ja h√∂yhen kohdistamisesta. Jalat ja jalat ovat mustia.
    Nuorten linnut ovat harmaasävyisiä ja niissä ei ole keltaista päätä tai kastanjapuoleista laastaria, vaan kehittävät nopeasti aikuisten höyhenävyisiä värejä.

Ruoat, ruokavalio ja ravitsemus

Verdins ovat aktiivisia, akrobatiaa hauraita ja nopeasti sieppaa hyönteisiä lehdistä ja kuoresta, aivan kuten chickadees, jopa usein roikkuu ylösalaisin tutkiakseen lehtien alapuolta. He pilkkovat heimonsa säännöllisin väliajoin syötäväksi. Vaikka he syövät pääasiassa hyönteisiä ja pidetään hyönteistenvastaisina kokonaisuutena, heidän ruokavalioonsa kuuluvat myös hedelmät, marjat ja nektari, etenkin kun hyönteiset ovat vähäisiä.

Elinympäristö ja muuttoliike

N√§m√§ pienet linnut l√∂ytyv√§t kuivista puroista ja er√§maista elinymp√§rist√∂ist√§, erityisesti alueilla, joilla on runsaasti mesquiitti√§ ja kreosoottipurkausta ruokinnassa. Ne ovat todenn√§k√∂isesti n√§ht√§viss√§ autiomaan rantapyyhkeiss√§ ja esikaupunkialueilla. Vaikka verdinit eiv√§t muutu, niiden ymp√§rivuotinen ulottuvuus ulottuu Nevadan ja Lounais-Kalifornian l√§nsi- ja etel√§isen Arizonan, etel√§isen New Mexican ja L√§nsi-Teksasin etel√§puolelta sek√§ etel√§√§n Baja-niemimaalle ja sopiville elinymp√§rist√∂ille L√§nsi- ja Keski-Meksikossa. Vagrantin havainnot odotetun alueen ulkopuolella ovat harvinaisia ‚Äč‚Äčja eiv√§t koskaan poikkeuksellisen kaukana Verdinin perinteisest√§ valikoimasta.

ääntelyä

Näillä linnuilla on korkea, nopea "teee-ip" -puhelu, joka on kahdella tavuilla, jotka työntyvät nopeasti yhteen. Tyypillinen laulu on 2-3 sävyä lyhyitä, tasalaatuisia pilliä. Sekä puheluita että kappaleita voidaan toistaa säännöllisesti ja tasaisesti sarjassa.

käytös

Nämä pienet linnut ovat yleensä yksinäisiä tai löydettyjä pareittain, vaikka ne muodostavat pieniä perheryhmiä pesintäkauden lopussa, kunnes kyseisen vuoden jälkeläiset kypsyvät. Ne voivat olla ujo ja vaikeasti nähtävissä, ja katsomassa, että puuvilpikonna on fluttering ja fluttering, on helpompi löytää vihreitä.

Talvella n√§m√§ linnut yhdistyv√§t sekavilla parvekkeilla, joilla on pihlajaisia ‚Äč‚Äčja vastaavia lintuja.

Kesän kuumin kesän aikana verdins rakentaa ylimääräisiä, tyhjiä pesiä roostingille paetakseen kaukaisimmasta aavikkolämmöstä. Nämä roosting pennut ovat usein pienempiä kuin pesiä, jossa munat on asetettu, mutta muoto ja rakenne ovat samankaltaisia.

Jäljentäminen

Verdins ovat monogamisia lintuja, ja molemmat aikuiset parittivat yhdessä rakentaakseen monimutkaisen pallomaisen pesän. Mies rakentaa usein useita pikkusäikeitä, jotka on sidottu hämähäkki silkkiin, kun taas naaras suoriutuu pesästä, jota hän käyttää paremmin ruohoihin ja höyheniin. Pesiä sijoitetaan 2-20 metriä maanpinnan yläpuolelle, ja ne voivat olla varsin näkyviä niiden muodon takia. Munat ovat 3-6 munaa, ja jokainen muna on soikea muotoinen ja sinivihreä vihreään valkoiseen, punaisella tai ruskealla täplillä.

Kaksi vuodosta lasketaan vuosittain.

Naispuolinen vanhempi kuoppaa munat 10 päivän ajan, ja kuoriutumisen jälkeen molemmat vanhemmat ruokkivat poikasia vielä 20-21 päivää. Nuorten linnut voivat jäädä vanhempiensa kanssa löyhässä perheryhmässä seuraavaan kasvatuskauteen asti.

Houkuttelemalla Verdins

Verdins vierailee pihoilla sopivissa esikaupunkialueilla, joissa maisemointi on lintuvarmuutta heidän tarpeisiinsa. Satunnaisten kasvien ja marjantuotantoisten pensaiden istuttaminen on ihanteellista houkutella viheriöitä ja näiden kasvien karsimisen minimointi voi auttaa näitä pieniä lintuja tuntemaan itsensä turvallisemmiksi. Hyönteisten torjunta-aineiden käyttö on myös minimoitava, jotta niiden edullinen elintarvikelähde on runsaasti, ja ne käyvät veden ominaisuuksissa, jos niitä on saatavilla. Verdins vierailee myös Hummingbird nektar syöttölaitteita, erityisesti syöttöjä, joilla on ahvenet.

säilyttäminen

Vaikka verdiniä ei pidetä uhattuna tai uhanalaisena, on havaittu jonkin verran väkevää väestön vähenemistä, etenkin alueilla, joilla heidän suosikki aridat elinympäristöt menetetään kehitykselle. Jatkuva luontotyyppien säilyttäminen säilöntäaineiden perustamisen avulla on välttämätöntä autiomaiden suojelemiseksi.

Samanlaisia ‚Äč‚Äčlintuja

  • Bushtit (Psaltriparus minimus)
  • Black-Tailed Gnatcatcher (Polioptila melanura)
  • Lucy's Warbler (Oreothlypis luciae)

Video-Ohjeita: canario verdin cantador.

Jättänyt Kommenttia